חזני יוסף בע"מ
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

השאירו כאן פרטים

מלגזות והמיתוס

מלגזות זה לא מה שחשבתם

רבים נוטים לראות במלגזות ככלי עבודה בלבד ומתעלמים מן העובדה שמדובר בראש ובראשונה בכלי נהיגה לכל דבר. בעיני רבים, עבודה על מלגזות היא עבודה קלילה ופשוטה, שאינה כרוכה במאמצים רבים או בסיכונים למיניהם. אולם המציאות היא שעבודה על מלגזה אינה קלה בכלל. היא דורשת ידע, ניסיון ומיומנות, וכרוכה גם בלא מעט סיכונים אליהם יש להיערך מבעוד מועד. במאמר הבא ננסה לנפץ כמה מיתוסים הקשורים לעבודה עם מלגזות

מלגזות - סביבת העבודה

המיתוס: העבודה עם מלגזות לא כרוכה בקשיים פיזיים רבים וסביבת העבודה עימן היא רגועה ונעימה. המציאות: רק בשנים האחרונות, ובמיוחד עם המצאת המלגזות החשמליות, סביבת העבודה עימן הפכה לנעימה יותר. אך במשך שנים רבות, וגם כיום, עבודה עם מלגזות לא תמיד מתבצעת בסביבת עבודה נעימה במיוחד: מלגזות דיזל מפיקות רעש צורם לאוזניים, במיוחד כשמדובר במחסנים סגורים בהם יש תהודה, ואף פולטות אדי דלק רעילים המזהמים את האוויר שנושמים נהגי המלגזות. מלגזות חשמליות אמנם צמצמו את היקף זיהום האוויר והרעש בסביבת העבודה, אך עדיין ישנם קשיים לא מעטים בעבודה עם מלגזות: נהיגה על מלגזות בשטחים פתוחים ולא ממוזגים חושפת את נהגי המלגזות לקור ולרוחות בחורף ולחום בקיץ, נהיגה ממושכת על מלגזות, ובמיוחד על כאלו שאינן מותאמות מבחינה ארגונומית, עלולה לגרום לבעיות אורטופדיות ועוד.

מלגזות – מיומנות מקצועית

המיתוס: נהיגה על מלגזות היא פשוטה וקלה, ואינה דורשת ידע או מיומנות מקצועית ספציפית המציאות: נהיגה על מלגזות אינה דומה לנהיגה על רכב פרטי, ולכן דורשת מיומנויות מקצועיות וידע רב: כיצד לתחזק מלגזה, מהם העומסים המותרים בכל מלגזה, כיצד לבצע העמסה ופריקה של מטען באופן בטוח, כיצד לבצע פניות ונסיעות ברוורס בבטחה וכו'. מיומנויות ספציפיות אלו נלמדות במסגרת לימודים תיאורטיים ומעשיים המחייבים כל מי שרוצה להוציא רישיון מלגזה. פרט למבחן תיאורטי ולטסט המעשי הדרושים כדי לקבל רישיון נהיגה על מלגזה, כל נהג מלגזה מחויב גם לעבור קורס רענון אחת לשנה, כדי לשפר ולחדד את מיומנויותיו המקצועיות בנהיגה על מלגזה.

מלגזות

מלגזות – בטיחות בעבודה

המיתוס: נהיגה על מלגזות היא בטוחה יותר מנהיגה על כלי רכב אחרים, שכן המלגזות הן כלי הרכב היחידי במקום העבודה המציאות: אכן, מלגזות לא נדרשות לנהוג בכבישים סואנים או בדרכים עירוניות בהן יש הולכי רגל רבים, אך אין משמעות הדבר שנהיגה על מלגזות היא בטוחה לחלוטין. גם מלגזות מועדות לתאונות, ואחוז ניכר מתאונות העבודה המתרחשות במחסנים, מפעלים, מרכזים לוגיסטיים וכדומה, קשורות בצורה זו או אחרת לנהיגה לא זהירה במלגזות. ההיסטוריה בארץ מלמדת על עשרות תאונות עבודה שבהן היו מעורבות מלגזות, שגרמו לעיתים לפציעות חמורות או אפילו למותם של עוברי אורח או נהגי המלגזה. לכן נהגי מלגזות מחויבים לעבור קורסי רענון אחת לשנה, בהם הם סוקרים תאונות עבודה שהתרחשו בעבר ומפיקים מהם לקחים. מסיבות דומות, נהגי מלגזות גם מחויבים להצטייד במיגון אישי, כמו: קסדות, אפודים זוהרים ועוד.

תפריט נגישות